Bun venit pe pagina noastră!

 • Brăila, Str. Stefan cel Mare, Nr. 156 la etaj
 • Luni - Vineri I 10.00 - 19:30

Ai întrebări?

Află răspunsurile

 • Ce este Kinetoterapia de grup?

  Sunt servicii de kinetoterapie pentru acei dintre dumneavoastra care doriti sa beneficiati de programe de recuperare medicala mai ieftine cu pana la 20 % fata de serviciile de kinetoterapie individuala. Durata sedintei este tot de 45 minute. Calitatea si complexitatea exercitiilor de kinetoterapie este aceeasi ca si in cazul celei individuale. Diferenta consta in faptul ca in functie de solicitarile pe care le avem la sala de kinetoterapie la ora respectiva, puteti fi inclusi intr-un grup de doua sau maxim trei persoane cu care lucreaza simultan kinetoterapeutul.

 • Tehnici utilizate ȋn kinetoterapie

  Specialiștii kinetoterapeuți afirmǎ cǎ fiecare mușchi are o legǎturǎ directǎ cu un organ, iar atunci cȃnd un mușchi este slǎbit sau imobilizat pot apǎrea disfuncții și la nivelul organelor. Tehnicile utilizate ȋn kinetoterapie variazǎ ȋn funcție de boala pacientul, ȋnsǎ de cele mai multe ori kinetoterapia ajunge sǎ combine partea de exerciții fizice cu presopunctura, cu masajul limfatic, cu sfaturile nutriționale sau chiar cu manevre pentru scǎderea hipertoniei musculaturii.
  Deși nu existǎ multe cercetǎri științifice care sǎ confirme filosofia de bazǎ a kinetoterapiei, specialiștii spun cǎ mișcarea este cu siguranțǎ o cale sigurǎ prin care organismul se poate echilibra.
  Sunt sanse mari sa fi auzit pana acum de kinetoterapie.
  E posibilsa fi auzit de eceasta de la un prieten sau o ruda care a apelat la kinetoterapie pentru a scapa de o durere de spate, sau ca cineva a avut nevoie de kinetoterapie dupa un accident sau poate chiar voi sunteti beneficiarii serviciilor unui kinetoterapeut.
  Kinetoterapeutii sunt pregatiti sa inteleaga interactiunile tuturor partilor componente ale corpului. Pregatirealor include minim 3 ani de studii universitare.
  Kinetoterapeutii au posibilitatea de a aborda imediat examinarea, diagnoza si tratamentul unei probleme. Apoi te invata cum sa ai grija de tine aratandu-ti cum sa faci exerciti isi cum sa iti folosesti corpul corect pentru a-ti recupera forta, mobilitatea, rezistenta si prevenire curenta a afectiunii.
  Vei intalni kinetoterapeuti care va vor sfatui care este postura corecta la servici, tatandaccidente, fiind consultanti in salile de sport sau oferind servicii de kinetoterapie la domiciliu.
  Astazi kinetoterapeutii ajuta in recuperarea oricarei parti a corpului de la nounascuti la cei de varsta a-III-a peste 1 milion de pacienti in fiecare zi!
  Kinetoteraputii isi desfasoara activitatea in orice locatie cu o varietate mare de pacienti.
  - In spitale (chiar si pacientii in stare critica din terapie intensiva)
  - In azilurile de batrani
  - Cu pacientii din ambulator (la domiciliu)
  - In scoli
  - La lucul de munca
  Ca experti in miscare KINETOTERAPIE, muncesc deasemenea pentru a preveni accidentele si prierderea de mobilitate.
  KINETOTERAPEUTI muncesc deasemenea in fabrici ca si consultanti pentru a imbunatati conditiile de munca si a preveni bolile profesionale workplace. Ofera consulatanta sportivilor de toate nivelurile pentru a monitoriza potentialele probleme ce pot aparea in timpul competitiei sau antrenamentelor si a preveni aparitia acestora:
  - Accident vascular cerebral
  - Discopatiecervicala
  - Spondilozacervicala
  - Hernia de disc cervicala
  - Artroza
  - Tendinita
  - Luxatia
  - Periartritascapulo-humerala
  - Bursita
  - Entorsa
  - Cifoza
  - Lordoza
  - Hernia de disc lombara
  - Scolioza
  - Coxartroza
  - Gonartroza
  - Intinderi

 • Ce afecțiuni trateazǎ Kinetoterapia?

  Kinetoterapia ȋncearcǎ sǎ stimuleze ȋntregul potențial al corpului pentru a eliberaenergie, tocmai de aceea kinetoterapeuții ȋncearcǎ sǎ stimuleze pacientul din trei sau chiar patru perspective: cea fizicǎ, chimicǎ, emoționalǎ și uneori spiritualǎ.
  Ȋncadrul ședințelor de kinetoterapie pe lȃngǎ stimularea fizicǎ, specialiștii căutǎ și anumite dezechilibre ale organismului care stau, de obicei, ȋn spatele problemelor de sǎnǎtate.
  Kinetoterapia trateazǎ o serie de afecțiuni precum:
  • Stresul
  • Tulburărilemusculare
  • Tulburărilenervoase (paralizie, boala Parkinson)
  • Tulburǎrile respiratorii
  • Tulburǎrile ortopedico-traumatice
  • Tulburǎrile reumatologice (poliartritareumatoidǎ, coxartroza, gonartroza)
  • Maladiilecongenitale
  • Tulburǎrile cardiovasculare (cardiopatieischemicǎ, sindromul de ischemieperifericǎ progresivǎ cronicǎ, boalavaricoasǎ)
  • Alergiile
  • Deficiențelenutriționale
  • Problemele emoționale sau de ȋnvǎțare

 • Ce înseamnă recuperare medicală ?

  Recuperarea medicală este definită ca "activitate complexă medicală, educatională şi profesională prin care se urmăreşte restabilirea cât mai deplină a capacitătilor funcționale reduse sau pierdute de către o persoană, în urma unor boli congenitale sau dobândite, precum şi dezvoltarea nervoasă compensatorie şi de adaptare, respectiv o viață activă cu independență economică şi/sau socială.

 • În ce constă pachetul de recuperare medicală?

  Pachetul de recuperare medicală constă în ședințe individuale sau pachete în număr de 10 iar în cadrul ședințelor terapeuții aplică metode și tehnici de kinetoterapie, fizioterapie și terapie manuală, adaptate fiecărui pacient în parte în funcție de afecțiunea pe care o prezintă.

 • Cât durează o ședință de tratament?

  În medie o ședința de kinetoterapie/gimnastică medicală durează undeva la 75 minute, o consultație sau evaluare 30 - 40 minute, o ședința de masaj 20 - 60 minute. Cea mai mare parte a pacienților în stadiu acut (peste 70%) nu au nevoie de mai mult de 10 ședințe de tratament.

 • Evaluarea functionala este obligatorie?

  Da, evaluarea funcțională este obligatorie înainte de a începe un program de recuperaremedicală, programul fiind individualizat. Evaluarea ne ajută să înțelegem și să vă recomandăm cel mai potrivit program de recuperare medicală.

 • Evaluarea functionala este obligatorie?

  Da, evaluarea funcțională este obligatorie înainte de a începe un program de recuperaremedicală, programul fiind individualizat. Evaluarea ne ajută să înțelegem și să vă recomandăm cel mai potrivit program de recuperare medicală.

 • Care sunt etapele de tratament încadrulunui program de kinetoterapie?

  - Acasa/Care sunt etapele de tratament încadrul unui program de kinetoterapie ?
  - Evaluarea funcțională inițială a pacientului (anamneză)
  - Elaborareaunui program de recuperare/profilactic
  - Stabilirea obiectivelor petermen mediu și lung
  - Îndrumarea pacientului să efectueze un număr minim de exerciții pentru acasă
  - Dacă este nevoie reevaluarea acestuia.

 • Cum se pot accesa gratuit serviciile clinicii?

  Marea majoritate a serviciilor pot fi furnizate gratuit, fiind decontate de casele de sanatate. Pentru a beneficia de gratuitate prezentati-va cu un bilet de trimitere de la medicul de familie / specialist, pentru una din specialitatile noastre.

 • Trebuie sa am bilet de trimitere de fiecare data cand am nevoie de o consultatie?

  Nu. Biletul de trimitere este necesar prima data cand va prezentati. Pentru patologiile cronice nu vamai fi nevoie sa obtineti alt bilet de trimitere. Mai multe informatii despre subiect va pot acorda medicii dvs.

 • Acordati gratuitati sau promotii?

  Da. In fiecare luna oferim gratuit un numar de consultatii/servicii, in afara celor obisnuite. Urmariti pagina noastra de promotii sau sunati la nr de contact pentru a afla care sunt ofertele lunii?

 • Cum fac o programare?

  Pentru programări ne sunați la numărul de telefon, ne puteți trimite un e-mail sau prin intermediul formularului de contact prezent pe site.